Európai Mobilitási Hét 2022

A Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Diákjai, Pedagógusai, Szülői Közössége  valamint a Köznevelési Intézmény és Könyvtár közösen szervezte meg az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampány hetét szeptember 16- 22. között.

A társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely felhívja a figyelmet

  • a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására,
  • a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire,
  • a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére, Bővebben: https://emh.kormany.hu/

Ennek keretében 2022. szeptember 19-én a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsó tagozatos diákjainak Hermann Róbert iskolarendőr tartott a „Balesetmentes közlekedés”-ről tájékoztatót, valamint a Katasztrófavédelem munkatársa beszélt tűz esetén a legfontosabb feladatokról.

 A rendezvénysorozatunk folytatódott 2022. Szeptember 21-én:

Délelőtti testnevelés órákon sorversenyeken mérhették össze a csapatok ügyességüket, gyorsaságukat. A játékok, a mozgásos játékok, a mozgással töltött szabadidős tevékenységek a testi fejlődés, az egészség fejlesztésének, kondicionálásának eszközei, valamint hozzájárulnak a gyermekek egészségének megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez.

2022. szeptember 22.-én Reggel iskolába érkezéskor meglepetésként a  gyalog, kerékpárral és rollerrel érkező gyermekek pohár szörpöt és müzliszeletet, matricát kaptak ajándékba.

Testnevelésórán kerékpáros, rolleres ügyességi feladatokat teljesítettek tanulóink.

Köszönöm kis diákjainknak: Pozsonyi Benedeknek, Pozsonyi Sebestyénnek és Pisák Olivérnek,  Kultúra Ház vezetőjének Szabó Andreának,  Szülői Közösség elnökének Tóth-Renczes Katának, Pusztayné Nemes Beáta tanárnőnek, Fekete Ágnes tanítónőnek, Péterfai Csilla tanárnőnek, Dr. Angeli Gabriella tanítónőnek, Samu Józsefné tanítónőnek, Papp Judit tanítónőnek, Sebő Dániel tanár úrnak, Varga Ákos tanár úrnak, Nagy György takarítónak  az önzetlen segítséget. 

Köszönöm a Kedves Szülőknek, hogy támogatták programunkat azzal, hogy gyermekükkel közösen gyalog, kerékpárral, rollerrel érkeztek.

Vezér Katalin mb. Intézményvezető

A program fényképei megtekinthetőek a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola facebook oldalán.