Rády DSE

A Rády Diáksport Egyesület tevékenysége

Egyesületünk 1990-ben alakult Balatonkenesén a Pilinszky János Általános Iskolában.
Taglétszámunk folyamatosan 200-230 fő. Egyesületünk tagjai az iskola tanulói, pedagógusai, szülők és a velük szimpatizáló felnőttek.
Az iskola igazgatójával kötött szerződésben vállaltuk a tanulók sport és szabadidős tevékenységének szervezését és lebonyolítását.

Célkitűzéseink:

  • Egészséges életmódra nevelés. Egészségnevelési program megvalósítása.
  • A mindennapos testmozgás igényének kialakítása.
  • Minél több mozgással járó program szervezése.
  • Versenyzési lehetőség biztosítása az iskola minden tanulójának.
  • Életre szóló sportágak megismertetése: sízés, futás, kerékpározás, labdajátékok, úszás, természetjárás. - Táborok, túrák szervezésével szeretnénk elősegíteni hazánk természeti és kulturális értékeinek megismerését.

Tevékenységünk:

  • Versenyek szervezése, rendezése. 
  • Rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása az iskola minden tanulójának.
  • Mindennapos testnevelés- testmozgás biztosítása.

Délutáni programok:

Minden délután lehetőséget biztosítunk a gyermekeknek a sportolásra következő sportágakban: atlétika, kosárlabda, a téli hónapban torna.
Atlétika, kosárlabda és labdarúgás sportágakban rendszeres versenyzési lehetőséget kapnak a tanulók házi, körzeti, megyei versenyeken.
A Nemzeti Utánpótlás Programhoz csatlakoztunk kosárlabda sportágban ’’Dobd a kosárba’’ program keretében. A foglalkozásokat testnevelő tanárunk vezeti.

Táborok, túrák:

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek megismerjék, szeressék és védjék a természetet. Ezért rendszeresen szervezünk kirándulásokat, túrákat. Ezek a kirándulások 1 naposak, ahol megismerjük a leghíresebb balatoni kirándulóhelyeket, a Balaton felvidék legszebb tájait, a Bakony növény- és állatvilágát, kulturális értékeit. Évente két nagy rendezvényünk is van, ezek a következők: sítábor - Ausztriában és a nyári tábor, amelyet minden esztendőben más helyszínen rendezünk. 

Csatolmány: