Szakkörök

Intézményünk kibővült szakkörkínálattal vár minden érdeklődő diákot a foglalkozásokra. Honlapunkon minden fontos tudnivalót, így a részletes jelentkezési lapot is megtalálhatja az iskolánkban fellelhető szakkörökről. A Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola élményekben, tapasztalatban és tudásban gazdag órákat biztosít minden növendéke számára! Reméljük, hogy Ön is megtalálja a gyermekéhez leginkább közel álló elfoglaltságot! Kellemes Böngészést kívánunk!

Jelentkezni a lenti csatolmánnyal lehetséges!

Foci-szakkör:

Iskolánkban természetesen lehetőség nyílik az egyik legnépszerűbb csapatsportágba való bekapcsolódásba. A foci-szakkör keretein belül korszerű eszközök segítségével ismerkedhetnek meg a labdarúgás alapjaival a fiatal növendékek, akik a különböző korosztályos diákolimpiai tornákon is megmutathatják tudásukat. Igazi közösségi élmény vár minden jelentkezőre, melynek keretein belül megtanulhatják, milyen egy igazi csapathoz tartozni! 

Mozgásfejlesztő-szakkör:

A helyes mozdulatsor kivitelezése kulcsfontossággal bír a gyermekek fejlődése szempontjából. Szakkörünk keretében a mozgásfejlesztés, mint a tanulási zavarok megelőzésében, korrigálásában alkalmazott módszer hivatott ezt a küldetést teljesíteni. A hatékony mozgásfejlesztési eljárások alkalmazásával az írási, olvasási és tanulási készségek egyaránt nagymértékben fejleszthetőek. A normál fejlődésmenet esetében a szervezett, rendszeres, szakmai kontrollal kísért intenzív mozgásfejlesztés bizonyítottan teljesítménybeli javulást eredményez.

Kézműves-szakkör:

A kézműves szakkör keretében a gyerekek megismerkedhetnek a különböző kézműves technikákkal, a természetes anyagokkal való munkálkodással, és megvalósíthatják saját kreatív ötleteiket. Megtanulhatják, hogy mi mindenre használhatják kézügyességüket és fantáziájukat, s e közben örömet szerezhetnek másoknak a saját kezűleg készített egyszerű tárgyakkal.

Kézműves-szakkör

Kosárlabda-szakkör:

Tanulóink évek óta szerepelnek eredményesen a városi, regionális és országos Diákolimpia megmérettetéseken. Intézményünk ezen kívül bekapcsolódott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által elindított „Dobd a kosárba!” programba, melynek révén még több lehetőséggel tudjuk segíteni ifjú tehetségeink fejlődését. Ezen kívül a kosárlabda-foglalkozás is pozitívan hat a tanulók rendszeres testmozgásához való viszonyára.

Informatika-szakkör:

Úgy gondoljuk, hogy felgyorsult világunk ritmusa miatt minél szélesebb látókörrel és tapasztalattal kell megismertetnünk diákjainkat. Digitális világ által támasztott követelmények már minden generáció számára alapvetést jelentenek. Iskolánkban minden feltétel és eszköz adott ahhoz, hogy az informatika-szakkörökön a fiatalok minden részletre kiterjedő ismeretet kaphassanak a számítógépek, valamint a hozzá párosuló digitális világról. 

Informatika-szakkör

Matematika-szakkör:

Talán bele sem gondolunk, hogy életünk során milyen gyakran használjuk a matematikát: vásárlásnál, utazásnál, fizetésnél, de adott esetben még a sportban is! Pontosan ez okból kifolyólag tartjuk nagyon lényegesnek, hogy diákjaink megbízható és szilárd matematikai alappal rendelkezzenek már egészen kiskoruktól kezdve. Matematika-szakkörünk pontosan ezt a célt szolgálja, melynek keretén belül a jövőben is hasznosítható matematikai ismeretekkel vértezzük fel a tanulókat.