Somló hegyen jártunk

2023. március 18-án, szombaton a természetjáró szakkör keretében hazánk egyik tanúhegyéhez, a Somlóhoz utaztunk 18 gyerekkel és felnőtt kísérőkkel. A Marcal-medence sík vidékéből szigetszerűen kiemelkedő magányos óriás, a Somló számos természeti értéket őriz napjainkig: a különleges bazaltformák ritka növény- és állatfajoknak nyújtanak otthont.

A Somló Tájvédelmi Körzet nevezetességeit mutatja be a botanikus Kitaibel Pál nevét viselő, 3 km hosszú, 9 állomásból álló önmagába visszatérő tanösvény. Túránk során az állomások mellett megnéztük a Szent Margit kápolnát, megtekintettük a közelmúltban felújított, romjaiban is lenyűgöző várat és felmentünk a Szent István kilátóba, amely a 432 méter magas csúcsra épült. A túra végén a kőkonyhának nevezett bazaltorgonák világába is betekintést nyertünk, páratlan élmény a bazaltlépcsőkön keresztül eljutni az orgonák belsejébe. Szerencsések voltunk azért is, mert a sok érdekes látnivaló mellett az idő is kegyes volt hozzánk, gyönyörű, tiszta napsütésben kirándultunk.

Külön köszönet a résztvevő gyerekek mellett Kunglné Baranyai Renátának, Ármós-Éliás Évinek, Kissné Pethő Ildikónak, Kocsisné Vörösházi Villőnek és Vajda Norbinak.

Sebő Dániel- testnevelés szakos tanár

További képek az iskola facebook oldalán: https://www.facebook.com/pilinszkyiskola