Természettudományos Verseny Vármegyei döntő a Pilinszkyben

A XXXI. Kaán Károly Országos Természet -és Környezetismereti Verseny Vármegyei Döntőjének adott otthont iskolánk április 14-én.

Tizenkét iskolából 37 fő 5., 6. osztályos tanuló és kísérőik érkeztek a természettudományos megmérettetésre. Az induló 121 diákból az iskolai fordulók során a legtöbb pontszámot elért tanulók jutottak be a középdöntőbe. A verseny témakörei a tanult hazai életközösségeken kívül Kaán Károly életműve, a Természetbúvár újság cikkei, az Év élőlényei, valamint két nemzeti parkunk a Duna-Ipoly és az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park ismerete volt. A 90 perces feladatlap megírása alatt a felkészítő tanárok és szülők színvonalas, érdekes előadásokat hallgattak meg a Kultúra Háza földszinti termében. Ulbert Erzsébet a Kőröshegyi Élménytáborról, Bán Anna a Kék gazdaság újszerű megközelítéséről tartott előadást. Jantnerné Oláh Ilona a Fák titokzatos életéről, az erdőpedagógiáról nemcsak mesélt, hanem élményszerűen, játékokkal meg is mozgatta a nézőközönséget.

A verseny után a gyerekek és kísérőik egy kis vendéglátásban részesültek.

A középdöntő számunkra is eredményesen zárult, az ötödikesek mezőnyében Pősze Kolos II., Fésü Ella pedig VII. helyezést ért el. A hatodikosok között Vajda Kincső Luca a III., Várady Kinga pedig a IX. helyezést hozta el.

Köszönjük Szabó Andrea intézményvezető asszonynak a támogatást, hogy a Kultúra Házában tarthattuk a versenyt.

Köszönjük támogatóinknak a verseny megrendezéséhez nyújtott segítséget: Kultúra Háza, Verga Zrt, Katica Pékség, Veszprémi Tankerület.

Pusztayné Nemes Beáta

természettudományi munkaközösség vezetője