XCLASS

Az XCLASS egy olyan számítógép-alapú oktatórendszer, amely a legmodernebb módszertanok segítségével kitűnően alkalmazható:

  • hagyományos (közismereti) tantárgyak kiegészítő oktatására
  • digitális nyelvi laborként – idegen nyelv oktatáshoz
  • kompetencia alapú mérésekhez – tantárgyaktól függetlenül
  • PC alapú órák felügyeletére, oktatási anyagok gazdagítására

A „kreatív tanársegéd” tehát szinte bármelyik tantárgy keretein belül felhasználható, legyen szó akár az előzőekben leadott anyagok összefoglalásáról, vagy egy-egy téma más, izgalmas, újszerű módon való bemutatásáról.

Egy fő, egy kisebb csoport, vagy akár több csoport egyidejű, de mégis különálló foglalkoztatását teszi lehetővé, amely a diákok felzárkóztatásának, tudásuk, kompetenciájuk fejlesztésüknek legjobb módja. A Nemzeti Alaptantervben is megfogalmazott differenciált oktatás ily módon tökéletesen megvalósítható, gyakorlatilag egy klikkeléssel.

A multimédiás oktatás hatékonysága és létjogosultsága az interneten fellelhető temérdek hang- és videó oktatóanyagoknak köszönhetően egyre nő. Az XCLASS ebben is élen jár, hisz nem kell hozzá különleges szaktudás és csodaszámítógépek. Telepíthető bármely meglévő számítástechnika terembe, hisz rendszerigénye csekély. (http://www.xclass.hu/ )